top of page

Vele handen maken licht werk...grote schoonmaak actie VVO

Een van de uitdagingen op een volkstuinen complex is afval.., snoei afval, verzameld rest afval.

Sommige van onze tuinders tuinieren al meer dan 40 jaar, eerst via de gemeente en sinds 2016 via de vereniging.

Het doel van de vereniging is om een prachtig, schoon, multicultureel en vooral meerdere vormen van tuinieren te creëren.Daar hebben we de afgelopen jaren hard aan gewerkt.

Om onze tuinders tegemoet te komen heeft de vereniging dit jaar op advies van ervaren leden besloten om 2 opruim dagen te organiseren.

1 jaarlijks terugkerende dag voor het afvoeren van snoei afval

1 eenmalige actie voor het afvoeren van rest afval om iedereen de gelegenheid te geven om schoon schip te maken met hun tuin en al hun niet gebruikte materialen, oude huisjes, huisraad, oud ijzer, plastic etc op kosten van de vereniging af te kunnen laten voeren.


Deze aankondiging zorgde voor enorme actie met als gevolg dat wij op 25 april jl. en 9 mei jl met een groot aantal vrijwilligers een grote opruim actie gedaan hebben.


25 april 2020

In totaal kwamen er (schrik niet) ruim 25 aanhangers snoei afval te voorschijn. Gezien de enorme hoeveelheid die te voorschijn kwam, heeft het bestuur in overleg met de omliggende bewoners besloten om het snoei afval te verbranden. Het was bijna windstil en ten alle tijde toezicht en blus water bij de hand.
De volgende stap was de opruim dag 9 mei, voor al het overig afval.

Ook hier is er voor tonnen afval afgevoerd totale kosten voor dit project was meer dan €700,- die door de vereniging betaald zijn uit de daarvoor bestemde voorziening.


Het resultaat mag er zijn. Alles opgeruimd voor en door de leden. Bij de komende tuincontroles wordt er niet alleen gecontroleerd op achterstallig onderhoud en onkruid, maar ook of dat er niet opnieuw afval verzameld wordt op de tuinen.


Nu alles opgeruimd is, zijn alle tuinders verantwoordelijk om zelf hun afval af te voeren.

De jaarlijkse opruimdag voor snoei afval willen we blijven verzorgen, er wordt nog gekeken of dit een jaarlijkse stook dag (waarvoor we toestemming van de gemeente moeten aanvragen) gaat worden of een dag met de aanhangers laden en lossen bij de milleu straat in Drunen.


44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page